Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Κύκνειο άσμα» για τον Όττο Ρεχάγκελ

Εκτενή δημοσιεύματα για το μέλλον του Όττο Ρεχάγκελ φιλοξενεί σήμερα ο γερμανικός Τύπος, μετά την ήττα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου από την Αργεντινή και τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ.

«Η Ελλάδα χρεοκόπησε και στο Μουντιάλ», αναφέρει η Bild προσθέτοντας ότι ο χθεσινός αγώνας θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος για τον Όττο Ρεχάγκελ ως προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

«Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΠΟ δεν θα παρατείνει το συμβόλαιο του», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, παραπέμποντας σε δήλωση του Γερμανού μετά τον αγώνα με τη Βραζιλία: «Τι θα κάνω στο μέλλον είναι προσωπική μου υπόθεση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές της Süddeutsche Zeitung Μονάχου, που κάνουν λόγο για «τακτική του μπετόν» από τον τεχνικός της Εθνικής, που όμως δεν κατάφερε να σταματήσει την υποψήφια για τον τίτλο ομάδα της Αργεντινής. «Η αυλαία για τον Ρεχάγκελ έπεσε», παρατηρεί η εφημερίδα.

Αποχαιρετιστήριο για τον Ρεχάγκελ προεξοφλεί ότι θα είναι το χθεσινό ματς και η Berliner Zeitung, σχολιάζοντας ότι «οι Gauchos διέλυσαν την τακτική της εποχής του λίθου που εφήρμοσε ο Όττο».

«Ο εφευρέτης της “ελεγχόμενης επίθεσης”», αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα, «επένδυσε στο “μπετόν σπέσιαλ”. Προτίμησε την επιστροφή στο ποδόσφαιρο της εποχής του λίθου, αναθέτοντας στον Παπασταθόπουλο να παίζει «man to man» τον Μέσι. Χωρίς επιτυχία».

Στα κλειστά χαρτιά του Γερμανού τεχνικού για το τι μέλλει γενέσθαι εστιάζει και η ηλεκτρονική έκδοση του αθλητικού περιοδικού Kicker. «Ο Ρεχάγκελ αφήνει ανοιχτό το μέλλον του» είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ.

«Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας με την Αργεντινή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Όττο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Ελλάδας. Ο 71χρονος δεν θέλησε μετά το παιγνίδι να αποκαλύψει τα σχέδια του για το μέλλον», επισημαίνει το περιοδικό.

«Το 2004, στο Euro γιόρτασε τη μεγαλύτερη επιτυχία του στην σταδιοδρομία τους ως προπονητής. Ξεκινώντας ως αουτσάιντερ έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης», σημειώνει το δημοσίευμα κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της εννιαετούς θητείας του «Ρεχακλή» και καταλήγει: «Η επιτυχία αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην άκαμπτη αμυντική τακτική που επέβαλε ο Ρεχάγκελ στην ομάδα του».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου