Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αντίθετος ο Κρόιφ με τη χορηγία στη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο Γιόχαν Κρόιφ με την απόφαση της Μαρτσελόνα να βάλει χορηγό στη φανέλα της.
Οι «μπλαουγκράνα» αποδέχθηκαν πρόταση της Qatar Foundation, που θα τους αποφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ετησίως για χορηγία στη φανέλα του συλλόγου, κάτι που δέχθηκε να κάνει για πρώτη φορά ο σύλλογος.
Η Μπαρτσελόνα θεωρείται ότι πιο κοντά υπάρχει σε εθνική ομάδα για την αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας και γι' αυτό ποτέ δεν είχε δεχθεί χορηγό. Το σήμα της UNICEF που έφερε πάνω στη φανέλα της, όχι μόνο δεν το πληρωνόταν, αλλά αντιθέτως έδινε και χορηγία στον παγκόσμιο οργανισμό για να ενισχύσει το έργο.
Με την Qatar Foundation τα πράγματα πλέον αλλάζουν, γεγονός που δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους φίλους του συλλόγου, ανάμεσά τους και τον πρώην τεχνικό των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ.
Ο Ολλανδός προπονητής, που στο παρελθόν οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή της Ευρώπης, σχολίασε δηκτικά πως έτσι η Μπαρτσελόνα παύει να είναι «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο μότο της.
«Μετά από αυτό (τη χορηγία) νομίζω ότι πλέον η Μπαρτσελόνα δεν είναι mes que un club, αλλά ένας σύλλογος και μόνο. Είναι μεγάλο λάθος να αλλάξεις έναν σύλλογο με ταπεινούς παίκτες με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Πλέον η Μπαρτσελόνα χάνει την ταυτότητά της».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1910825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου