Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γοργόνες

Η Ελλάδα συνεχώς υποβαθμίζεται από τους ξένους χρηματοοικονομικούς οίκους, αλλά το γυναικείο πόλο φροντίζει συνεχώς να την αναβαθμίζει! Οι κοπέλες του Μορφέση έκαναν ακόμη ένα «θαύμα».

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Σαγκάη και πλέον μοναδικός στόχος είναι να επιστρέψει στην Αθήνα με χρυσό στις αποσκευές της.
Η ομάδα μας πέτυχε μια ακόμη άκρως πειστική νίκη επικρατώντας της Ιταλίας με 14-11 και αυτομάτως έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που κατακτάει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τώρα σε Παγκόσμιο.
«Τώρα πάμε για το χρυσό, αλλά για εμένα, εδώ που φτάσαμε δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το χρώμα του μεταλλίου», σχολίασε μετά τον τέταρτο θρίαμβο ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος νιώθει υπερήφανος για τη συνέπεια της Εθνικής: «Εγώ βλέπω ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι ανάμεσα στις κορυφαίες δυνάμεις».
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δ. Διαθεσόπουλος μίλησε για θαύμα, «διότι οι συνθήκες προετοιμασίας ήταν τραγικές. Ψάχναμε κολυμβητήριο και δεν βρίσκαμε. Βρίσκαμε χώρους χωρίς γυμναστήριο, χωρίς τίποτα. Η επιτυχία αυτή είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική κοινωνία».
Το ματς ουσιαστικά το «καθάρισε» η Ελλάδα στις αρχές του β' οκταλέπτου, όταν με σερί 3-0 μετέτρεψε το εύθραυστο 3-2 σε 6-2, με το οποίο απέκτησε επιπλέον αυτοπεποίθηση έναντι των Ιταλίδων που ένιωσαν την πλάτη τους στο τοίχο. Κι όταν κατόρθωσαν να μειώσουν, η Ρουμπέση με τρία συνεχόμενα γκολ κράτησε το προβάδισμα (11-7) στο σκορ και το εισιτήριο του τελικού για την Ελλάδα.
Αύριο (4 μ.μ. ΕΤ1) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την γηπεδούχο Κίνα, που δεν υπήρχε στον χάρτη του αθλήματος πριν από μια 10ετία. Η ομάδα που με το 13-12 επί της Ρωσίας προκρίθηκε στον τελικό είναι ουσιαστικά εκείνη που παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, οι οποίοι στάθηκαν και αιτία για να δημιουργηθεί. Το 2008, αν και άπειρη, η ομάδα της Γιατίν Σαν (είναι η ηγέτιδα της ομάδας) ως πολίστρια του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2009, πήρε την 5η θέση. Στα Παγκόσμια, όπου δεν έχει βρεθεί ποτέ η Ελλάδα αντιμέτωπη με την Κίνα, οι Κινέζες ήταν 16ες το 2005, 14ες το 2007 και 11ες το 2009.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 3, Λαρά, Γουλά

http://www.tanea.gr/athlitismos/article/?aid=4645560

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου