Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Χάντμπολ: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Διομήδης

Ο Διομήδης Άργους έγραψε ιστορία, καθώς είναι από σήμερα η πρώτη ελληνική ομάδα χάντμπολ που κατέχει ευρωπαϊκό τίτλο.
Ο πελοποννησιακός σύλλογος κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ, παρά την ήττα του στον επαναληπτικό από την ελβετική Βάκερ Τουν με 22-20, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση είχε επικρατήσει με διαφορά τριών τερμάτων (26-23).
Στο γήπεδο της Τουν βρέθηκαν περίπου 150 Ελληνες φίλαθλοι, οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν ώθηση στην ελληνική ομάδα. Μάλιστα, το τέλος του αγώνα βρήκε αθλητές και φιλάθλους μ΄ ένα στόμα να κραυγάζουν το σύνθημα που πρωτακούστηκε στο Euro 2004 («σήκωσέ το το τιμημένο»).
Ο Διομήδης έκανε σαφείς τις προθέσεις του από το πρώτο λεπτό του αγώνα, όταν με πολύ δυνατό παιχνίδι προηγήθηκε για μεγάλο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, η λήξη του οποίου τον βρήκε πίσω με ένα γκολ (9-10).
Την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια καθοδηγούσε ο εντυπωσιακός Μάλλιος (9 γκολ), ακολουθούμενος από τους Μεγαλοοικονόμου, Τάσκοβιτς και τον τερματοφύλακα Νούνγκοβιτς.
Ο σύλλογος του Άργους ακολουθούσε τους Ελβετούς από κοντά, με το σκορ να είναι 19-19 πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Η αποβολή του Μεγαλοοικονόμου έδωσε πλεονέκτημα στη Βάκερ, που ξέφυγε με διαφορά δύο γκολ αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει το τρίτο, λόγω της «λυσσαλέας» αντίστασης του Διομήδη, που στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος Ευρώπης.

http://www.naftemporiki.gr/sports/story?id=2184741

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου