Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

H πιο «ντοπαρισμένη» Ολυμπιάδα έγινε στην Αθήνα

H Ολυμπιάδα της Αθήνας είναι κι επισήμως η πιο «ντοπαρισμένη» Ολυμπιάδα στην ιστορία ου θεσμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αφαιρέθηκαν άλλα τέσσερα μετάλλια από αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του 2004. Η ΔΟΕ, κάνοντας χρήση σύγχρονων μεθόδων ανίχνευσης απαγορευμένων ουσιών πήρε πίσω τα μετάλλια από τους Γ. Βιλόνοφ, Σ. Κριβέλιοβα, Ι. Γιατσένκο και Ι. Τσιχάν Ο τελευταίος είχε χάσει επίσης το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Στο δημοσίευμα του Reuters γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τον σφαιροβόλο Μπιλόνοφ καθώςτο αγώνισμα είχε διεξαχθεί στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Με την αφαίρεση αυτών των μεταλλίων ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων ντόπινγκ στους Αγώνες του 2004 φτάνει τις 31 και είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη Ολυμπιάδα, στιγματίζοντας έτσι με το χειρότερο τρόπο την Ελλάδα και την προσπάθεια που έκανε για να διοργανώσει άρτιους αγώνες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι με τη χρήση των νέων τεχνολογικών η ΔΟΕ δε θα βρει κι άλλα κρούσματα από τις επόμενες Ολυμπιάδες.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26512&subid=2&pubid=112960040

______________________________________

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΝΤΟΠΕ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου