Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το "Καμπ Νόου" υποκλίθηκε στον Αμπιντάλ


Ήταν το 70ο λεπτό της αναμέτρησης στο "Καμπ Νόου" όταν ο Ζεράρ Πικέ παραχώρησε τη θέση του στον Ερίκ Αμπιντάλ, με τον Γάλλο άσο των "μπλαουγκράνα" να επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 402 ημέρες (τελευταίο του ματς το φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία στις 29 Φεβρουαρίου 2012) και να ξαναφοράει την φανέλα των Καταλανών μετά από συνολικά 405 ημέρες (26 Φεβρουαρίου 2012 κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης το τελευταίο του ματς με τα κυανέρυθρα).
Η συγκεκριμένη στιγμή θα μείνει σίγουρα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του Αμπιντάλ μέχρι τα... βαθιά γεράματα, καθώς το "Καμπ Νόου" σηκώθηκε στο... πόδι και του χάρισε ένα πρωτόφαντο standing ovation που ελάχιστοι παίκτες στην ιστορία του συλλόγου έχουν ρουφήξει μέχρι το μεδούλι με ανάλογο τρόπο.
 "Ευχαριστώ στον ξάδερφό μου. Το 13", έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε ο Αμπιντάλ κάτω από τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το οποίο αποκάλυψε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, με τον Αμπιντάλ να δηλώνει μπροστά στα μικρόφωνα του "Canal +":
"Ήταν μία μοναδική στιγμή η επιστροφή μου, θέλω να ευχαριστήσω τον ξάδερφό μου. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν τώρα εδώ", δήλωσε αρχικά ο Γάλλος, ο οποίος στη συνέχεια έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι έχουν επιβιώσει από κάποια μορφή καρκίνου ή δίνουν μάχη κατά της αρρώστιας.
"Θέλω να με έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι που βρίσκονται στα νοσοκομεία και παλεύουν. Χωρίς να ήταν πρόθεσή μου, είμαι απλά ένα παράδειγμα.
Η συμβουλή μου είναι να μη σταματούν να παλεύουν, να πιστεύουν στο Θεό, να προσεύχονται πολύ και να δέχονται τη βοήθεια των ανθρώπων που είναι πίσω τους".
Η Μπάρσα (και όχι μόνο) στο πλευρό του Αμπιντάλ
Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε τη Μπαρτσελόνα θριαμβεύτρια με 5-0 επί της Μαγιόρκα, οι παίκτες του Βιλανόβα δεν έχασαν την ευκαιρία και γιόρτασασν την επιστροφή του Αμπιντάλ στα γήπεδα μέσω μηνυμάτων που ανέβασαν στο Twitter.
Πέρα από αρκετούς ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, τη χαρά του για την επιστροφή του έμπειρου αμυντικού στους αγωνιστικούς χώρους εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας, Σάντρο Ροσέλ, το μεγάλο αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, Φαλκάο, όπως και ο διάσημος Ισπανός τενίστας, Ράφα Ναδάλ.
 Διαβάστε χαρακτηριστικά μηνύματα υπέρ του Αμπιντάλ:
Τιάγκο Αλκάνταρα: "Απόψε δεν μετράει το αποτέλεσμα, το σημαντικότερο πράγμα έχει ένα όνομα, ο κύριος Ερίκ Αμπιντάλ! ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ".
Μαρκ Μπαρτρά: Μεγάλη νίκη της ομάδας με 5-0 επί της Μαγιόρκα και μεγάλος Άμπι!!! Πολύ ευχαριστημένος για μία τέτοια νύχτα στο Καμπ Νόου".
 Χοσέ Μανουέλ Πίντο: "Πολύ χαρούμενος! Σπουδαίο ματς, κανένα γκολ αλλά το καλύτερο είναι: η επιστροφή του Αμπιντάλ!"
Τζόναθαν Ντος Σάντος: "Τεράστια η χαρά να βλέπω ξανά τον Αμπιντάλ πάνω στο χορτάρι".
Ζεράρ Πικέ: "Νίκη απέναντι στη Μαγιόρκα, επιστροφή Αμπιντάλ και πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του Σεσκ Φάμπρεγας!"
Κρίστιαν Τέγιο: "5-0 στο Καμπ Νόου απέναντι στη Μαγιόρκα. Τα σπουδαία νέα είναι η δράση και πάλι για τον Αμπιντάλ".
 Κάρλες Πουγιόλ: "Άμπι είσαι πολύ μεγάλος, ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι".
Χαβιέρ Μαστσεράνο: "Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τη μεγάλη νίκη απόψε. Ειδικά στον Άμπι που επέστρεψε μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια!"
 Σάντρο Ροσέλ: "Πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του Αμπιντάλ στον αγωνιστικό χώρο και την επιστροφή του Τίτο στον πάγκο του Καμπ Νόου".
Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία: "Τι ευχαρίστηση η επιστροφή του Ερίκ Αμπιντάλ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα".
Ράφα Ναδάλ: "Πολλά συγχαρητήρια Ερίκ! Αποτελείς ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους".

http://www.sport24.gr/football/omades/Barcelona/to_kamp_nooy_ypoklithhke_ston_ampintal.2199811.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου