Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Οι Γερμανοί δεν... διαπραγματεύονται

ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΠΙΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ-ΣΑΛΚΕ

Ενας ανόητος ταραξίας φρόντισε να αμαυρώσει την ξεχωριστή φήμη των «εναλλακτικών» οπαδών της Σανκτ Πάουλι.
Το πλαστικό μπιροπότηρο, που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα, πέτυχε τον λάινσμαν στον σβέρκο και δρομολόγησε τη διακοπή του αγώνα με τη Σάλκε στο 88ο λεπτό.
Ο τραυματισμός του θύματος αποδείχθηκε επιπόλαιος, αλλά ουδείς διανοήθηκε να ζητήσει συνέχιση του αγώνα, όπως συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο και μόνο για να μην τιμωρηθεί βαρύτατα η γηπεδούχος ομάδα. Ο διαιτητής αποχώρησε προστατευμένος από ομπρέλα, την οποία κρατούσε -για τον φόβο των Ιουδαίων- άνθρωπος της Σανκτ Πάουλι. Δεν υπήρξε... διαπραγμάτευση ούτε παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής ούτε πολιορκία των αποδυτηρίων ούτε φυσικά γενίκευση των επεισοδίων. Με λίγα λόγια, καμία σχέση με... Ελλάδα!
Μολονότι το γυμνό μάτι είδε μεμονωμένο περιστατικό, ο προπονητής της ομάδας από το Αμβούργο απέφυγε να υπενθυμίσει τον πασίγνωστο πρότερο έντιμο βίο της εξέδρας και καταδίκασε απερίφραστα την πράξη του άτακτου οπαδού. «Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό που συνέβη», είπε ο Χόλγκερ Στανισλάφσκι. «Οποιος εκτοξεύει αντικείμενα, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων του. Εκ μέρους του συλλόγου, ζητώ συγγνώμη από τον βοηθό διαιτητή».
Το ματς θα κατακυρωθεί στη Σάλκε, η οποία είχε προβάδισμα 2-0 όταν αποφασίστηκε η διακοπή. Η αποβολή δύο παικτών της Σανκτ Πάουλι και ένα οριακό οφσάιντ στο 0-1 τέντωσαν τα νεύρα της εξέδρας.
Η Σανκτ Πάουλι και οι αριστεριστές οπαδοί της βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στην πρωτοπορία της εναλλακτικής κουλτούρας, με έμφαση στον αγώνα ενάντια στους νεοναζί, τους χούλιγκανς, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία. Η περίφημη μαύρη σημαία με τη νεκροκεφαλή αποτελεί σήμα κατατεθέν τους, αλλά χρησιμοποιείται ως σύμβολο ενάντια στη βία. Διανοούμενοι από τη Γερμανία και άλλες χώρες έχουν υιοθετήσει τα λάβαρα και τα συνθήματά της, ενώ πολλοί μουσικοί της ροκ και του πανκ είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Σύνδεσμος φίλων της Σανκτ Πάουλι υπάρχει και στην Ελλάδα, στα Εξάρχεια.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=264945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου