Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εξετάζει το αίτημα της Μακάμπι για αλλαγή ημερομηνίας του Final 4 η Ευρωλίγκα

Το αίτημα της Μακάμπι να αλλάξει τις ημέρες διεξαγωγής του Final Four στη Βαρκελώνη υποσχέθηκε να εξετάσει η Ευρωλίγκα μετά την απειλή των Ισραηλινών ότι δεν θα αγωνιστούν σε αυτό, καθώς πέφτει ημερομηνιακά πάνω σε εθνική τους εορτή.
Στις 8 Μαΐου, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, στο Ισραήλ γιορτάζεται η «μέρα των πεσόντων», όπου λόγω της παράδοσης, αλλά και νόμου, κανένας πολίτης της χώρας δεν εργάζεται.
Η Μακάμπι είχε αγωνιστεί κανονικά το 1991 στον ημιτελικό του Final Four του Παρισιού κόντρα στη Μπαρτσελόνα, προκαλώντας όμως τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Έτσι, τώρα ο πρόεδρος του συλλόγου Ντέιβιντ Φέντερμαν υπόσχεται πως ακόμα και να προκριθεί η ομάδα του στον τελικό, δεν θα την αφήσει να αγωνιστεί.
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε, πως το όλο θέμα βρίσκεται υπό εξέταση και πως πρόκειται να πάρει συγκεκριμένη απόφαση για το τι θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.
Παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στη μέση βρίσκονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και οι κρατήσεις χιλιάδων φιλάθλων, που έχουν προπληρώσει ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχεία.
Και από πλευράς Παναθηναϊκού, πάντως, εκφράζεται η πεποίθηση πως οι αγώνες πολύ δύσκολα θα μεταφερθούν και μόνο η ώρα του τελικού μπορεί να αλλάξει και να ορισθεί για νωρίτερα, όπως υπάρχει μια σκέψη ως εναλλακτικό πλάνο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1952840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου