Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ποινές φυλάκισης με αναστολή για το δηλωθέν τροχαίο το 2004

Ποινή φυλάκισης 31 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου και 33 μηνών με αναστολή στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Με ποινές επτά και 15 μηνών αντίστοιχα τιμωρήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και κατάθεσης, ενώ ποινές έξι έως οκτώ μηνών επιβλήθηκαν στους επτά κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, που κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος και συνέργια σε παράβαση καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, χαρακτηρίζοντας «σκηνοθετημένο και προμελετημένο» το επίμαχο τροχαίο και «αβάσιμο» ακόμα και τον ισχυρισμό περί ατυχήματος, ενώ όπως υποστήριξε, υπεύθυνος για την όλη σκηνοθεσία ήταν ο προπονητής των δύο αθλητών Χρήστος Τζέκος, για τον οποίο ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα ζήτησε να αναγνωριστεί στους αθλητές ελαφρυντικό εξαιτίας της «ψυχικής εξάρτησης» που, όπως είπε, είχαν από τον προπονητή τους.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.
Οι συνήγοροι των δυο αθλητών αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν αναγνωρίστηκε στους πελάτες του το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Την ίδια στάση κράτησε και ο Χρήστος Τζέκος, άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα τέσσερα χρόνια.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων. Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας «ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα».
Η ποινή είναι εφέσιμη και αναμένεται όλοι οι καταδικασθέντες να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1968420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου