Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Νέες κατηγορίες κατά FIFA για την ανάθεση διοργάνωσης των Μουντιάλ σε Κατάρ, Ρωσία

Στο στόχαστρο νέων κατηγοριών βρέθηκε η FIFA αναφορικά με την απόφασή της να αναθέσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.
Με νέα στοιχεία, που κατέθεσε την Τρίτη στο βρετανικοί κοινοβούλιο ο πρώην πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Τράισμαν, υποστηρίζει ότι τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της FIFA Τζακ Γουόρνερ, Ρικάρντο Τεξέιρα, Νίκολας Λεόζ και Βοραβί Μακουντί ζήτησαν χρηματικά ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι, προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα της χώρας.
Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτουν Βρετανοί βουλευτές, το Κατάρ δωροδόκησε με 1,5 εκατ. δολάρια τουλάχιστον δυο άλλα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους. Σύμφωνα με τους βουλευτές, αυτά είναι ο Ίσα Χαγιάτου από το Καμερούν και ο Ζακς Ανούμα από την Ακτή Ελεφαντοστού.
Δύο επιπλέον μέλη της FIFA, ο Αμος Αντάμου από τη Νιγηρία και ο Ρεϊνάλντ Τεμαρίι από την Ταϊτή, είχαν τιμωρηθεί το 2010, επειδή με στοιχεία αποδείχθηκε πως προσπάθησαν να εκβιάσουν τη δωροδοκία τους.
24 συνολικά μέλη έχει το εκτελεστικό συμβούλιο της FIFA, που είναι ψηφίζει για την ανάδειξη των χωρών, που θα διοργανώσουν το Μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1968795

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου