Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ένα μπουρδέλο είμαστε

Δώνης: «Μπουρδέλο το ελληνικό κράτος»!!!

Τρομερές ήταν οι καταγγελίες του εκτός εαυτού πορπονητή του Ατρόμητου, Γιώργου Δώνη μετά τη λήξη παρωδία του τελικού, ο οποίος χαρακτήρισε «Μπουρδέλο (!!!) το ελληνικό κράτος!»
Μεταξύ άλλων, μίλησε για «σκηνοθετημένο έργο», για «κάλπικο κύπελλο» της ΑΕΚ και για «τελικό - παρωδία».



«Ζούμε μία αθλιότητα! Ο τελικός ήταν παρωδία και ένα «στημένο», σκηνοθετημένο έργο! Είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι ποδοσφαιριστές. Το ελληνικό Κράτος είναι μπουρδέλο! Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπουρδέλο! Αν είναι δυνατόν οι ποδοσφαιριστές να τρέχουν να σώσουν τις οικογένειές τους.
Όλα αυτά είναι αθλιότητες και συμφωνεί όλος ο κόσμος. Ηταν σκηνοθετημένο, γιατί δεν είναι δυνατόν το αουτσάιντερ να μένει πίσω στο σκορ με γκολ οφ σάιντ. Η ΑΕΚ κέρδισε ένα κάλπικο Κύπελλο!», ήταν το τρομερό ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη, που συνεχίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου...
«Τι να πρωτοπώ για όσα έγιναν; Οι αστυνομικοί μου έλεγαν «Τι μπορούμε να κάνουμε;», ενώ παραπέρα οι σεκιουριτάδες έπιναν καφέ και κοιτούσαν! Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Είμαστε ένα μπουρδέλο!
Δεν έχει σημασία που η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο. Συγχαρητήρια. Όμως τι σημασία έχει όταν τρέχουν οι ποδοσφαιριστές γιατί ήταν ξύλα πάνω από τα κεφάλια τους και για να προστατέψουν τις οικογένειές τους.
Εμείς είμαστε μικρή ομάδα και όταν ο αντίπαλος προηγείται με κάλπικο γκολ είναι λογικό να αλλάζει καθοριστικά η εικόνα του αγώνα. Χρειάστηκε ο επόπτης για να αλλάξει η εικόνα τους ματς».
Για την αντίδραση του Ατρόμητου στο β' μέρος, είπε: Στο β' ημίχρονο ήμασταν αναγκασμένοι να ρισκάρουμε και η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους. Δυστυχώς, ο τίτλος της ΑΕΚ ήταν κάλπικος και σκηνοθετημένος. Δεν γίνεται να σχολιάζουμε θετικά μία τιμωρία στη Γερμανία για ένα μπουκάλι και εδώ να βλέπουμε ανθρώπους να μπαίνουν έτσι μέσα στο γήπεδο.
Για την επίθεση οπαδών: «Κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις επιτελούς. Δεν προσωποποιώ τα γεγονότα στην ΑΕΚ. Στην αρχή και οπαδοί του Ατρόμητου πλακωνόντουσαν με οπαδούς της ΑΕΚ. Ολοι έχουμε οικογένειες. Πέρα από τον τελικό, πρέπει κάποια στιγμή να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο.
Κάποιος θα έχανε. Αναγκαστικά. Προπονητές και παίκτες πρέπει να αποδεχόμαστε την ήττα, αλλά τι να πεις όταν νιώθεις ότι σου κλέβουν κάτι; Μπορεί τελικά να μην κερδίζαμε, αλλά ήταν ανάγκη να γίνει αυτό;
Για τους παίκτες του Ατρόμητου: «Οι παίκτες μου ήταν έξω φρενών με τον επόπτη στο ημίχρονο, προσπάθησα να τους ηρεμήσω και στο β' μέρος για μεγάλο διάστημα ήμασταν η ομάδα που όλοι γνωρίζουν. Αλλά η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους. Οι παίκτες μου επειδή έφαγαν πολύ ξύλο δεν ήθελαν να πάνε στην απονομή. Αλλά, επειδή θα υπήρχαν μεγάλα προβλήματα, αναγκαστικά πήγαμε».
Για την απόφαση του Κάκου να λήξει πρόωρα το ματς: «Δεν μπορώ να ασχοληθώ με διαδικαστικά και αυτές τις αποφάσεις του διαιτητή. Όταν γίνονται τόσα πολλά, θα γίνει και αυτό το λάθος. Δυστυχώς, όμως δεν υπάρχουν λύσεις! Πρέπει, επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι. Εχουμε ένα σάπιο κράτος και ποδόσφαιρο!!!»
Για το «κάλπικο και σκηνοθετημένο τίτλο»: «Όχι, δεν έχω αποδείξεις. Αλλά, αυτό μπορώ να πω γι' αυτό το λάθος. Δεν άλλαξε η ροή του ματς; Αρα, ήταν λάθος και μάλιστα μεγάλο γιατί επηρέασε τη ροή του αγώνα. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί με γκολ οφ σάιντ και είχε πάρει το Κύπελλο. Γιατί να συμβεί αυτό; Γιατί είμαστε μικρή ομάδα; Δεν είπα ότι ήταν «στημένο» το σημερινό ματς. Είπα ότι ήταν κάλπικο.
Το ματς ήταν σκηνοθετημένο από τον φόβο. Ο παράγοντας που επικράτησε ήταν ο φόβος! Ολοι φοβήθηκαν το να πάρει ο Ατρόμητος το Κύπελλο κι όχι η ΑΕΚ»
Μία ερώτηση του Κώστα Κετσεντζόγλου («Αληθεύει ότι το καλοκαίρι είχατε πρόταση από την Μπρίστολ Ρόβερς;») προκάλεσε τον Γιώργο Δώνη, προς στιγμή, να ξεφύγει από τα όρια, αλλά ο τεχνικός του Ατρόμητου παρέμεινε τελικά ψύχραιμος.
«Τι σχέση έχει αν είχα πρόταση από την Μπρίστολ Ρόβερς; Μου πουλάτε πνεύμα; Το πρόβλημα σας είναι αν θα φύγω εγώ από την Ελλάδα;», ήταν η απάντηση του Γ. Δώνη, που συνέχισε…
«Ηταν σκηνοθετημένο από όλους. Ο Κάκος ξέρει ότι του είπα να μην ξεκινήσει το ματς γιατί έκαναν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείτε να σχολιάζετε θετικά ότι στη Γερμανία έπεσε ένα μπουκάλι και διακόπηκε το ματς και τώρα να μου λέτε να πάω στη Μπρίστολ Ρόβερς. Το πρόβλημα είναι αν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε».
Οι παίκτες του Ατρόμητου χειροκρότησαν ειρωνικά τη διαιτητική τετράδα μόλις βγήκε από τα αποδυτήρια για να πάει στο χώρο απονομής, ενώ ο Σαρμιέντο ξέσπασε σε λυγμούς και δεν ήθελε να πάρει το μετάλλιό του!
Ακρως αποκαλυπτικός ήταν και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου, Γιάννης Αγγελόπουλος για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια, μετά την εσπευσμένη λήξη του αγώνα…
«Εμείς ξέρουμε ότι παίζαμε το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δεν καταλάβαμε τι έγινε όταν μπήκαν οι οπαδοί μέσα. Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τους παίκτες και τους εαυτούς μας. Πήγαμε πίσω από τον πάγκο όταν ξαφνικά είδαμε τον Μπαζίνσκι και τον Δάρλα να τρέχουν προς το μέρος της εξέδρας που ήταν οι οικογένειές μας, οι γυναίκες και τα παιδιά μας, γιατί οπαδοί της ΑΕΚ πυροβολούσαν με όπλα για φωτοβολίδες!
Μπήκα στα αποδυτήρια για να ρωτήσω τον κ. Κάκο αν έχει λήξει το ματς. Απορημένος και ο ίδιος μου είπε πως «Όχι, δεν έχει τελειώσει θέλει 8 λεπτά! Στη συνέχεια, κατέβηκε ο κ. Σπανός για να διευκολύνει και συναίνεσε στο να τελειώσει το παιχνίδι.
Θεωρώ ότι ήταν μια ειλλημένη απόφαση και απλώς ο κ. Σπανός διευκόλυνε, για να μην βάλει σε άμεσο κίνδυνο την αποστολή της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό προτίμησε ο κ. Σπανός να τελειώσει το ματς».

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8769&subid=2&pubid=128628173

______________________________________

Η τελευταία εβδομάδα πρέπει να είναι γροθιά-στο-στομάχι σε όλους όσους θεωρούσαν ότι η ομάδα τους, η ΑΕΚ, είναι το κάτι διαφορετικό.
Το μπάσκετ, μόλις έπεσε στη βου εθνική, θυμήθηκε ότι ο Δελημπατάκης είναι πρόεδρος-μάνατζερ στον Ηλυσιακό εδώ και ..10 (!!!!!!!!!) χρόνια. Όταν έπεσαν πέρυσι τα Τρίκαλα, ήταν όλα μια χαρά...
Στο ποδόσφαιρο, το γκολ-είναι-2-μέτρα-οφφ-σάϊντ του Λύμπε, πανηγυρίστηκε με 239 καπνογόνα, κι ας κατηγορείται ο Ολυμπιακός ότι έτσι παίρνει τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα... Γλυκός πάντοτε είναι ο τίτλος....

Πολλά μπορεί κάποιος να γράψει για το χθεσινό ματς, αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η τηλεσκηνοθεσία... μιλάμε ότι ήταν επιπέδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου