Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η καρδιά µου κόντευε να σπάσει

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πετούν στον αέρα τον συµπαίκτη  τους Ερίκ Αµπιντάλ µετά την πρόκρισή τους στον τελικό του  Τσάµπιονς Λιγκ, προχθές στο Καµπ Νου της Βαρκελώνης
Ενας ξαφνικός σεισµός ταρακούνησε τα συναισθήµατα περίπου 100.000 ανθρώπων που είχαν κατακλύσει το Καµπ Νου. Η ιαχή «Αµπι, Αµπι, Αµπι!» διαπέρασε και την τελευταία ατσάλινη ψυχή. Ανατριχίλα, συγκίνηση. Σαράντα επτά ηµέρες µετά την εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το ήπαρ, ο Αµπιντάλ, ο αγαπηµένος Αµπι µε τη µεγάλη καρδιά , έµπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να αντικαταστήσει στο τελευταίο λεπτό του σηµαντικότερου αγώνα της Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης τον αρχηγό Κάρλες Πουγιόλ. Τέτοια υποδοχή, τέτοια αποθέωση δεν έχει γνωρίσει ποτέ κανείς στο παρελθόν στο Καµπ Νου. «Ηταν µια στιγµή που θα µείνει στην Ιστορία» σηµείωσε η καταλανική «El Periodico». «Η καρδιά µου κόντευε να σπάσει. Είχα συγκλονιστεί. Η οµάδα απέδειξε ξανά πως είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος». Αναπάντεχα ήρεµος, µε βλέµµα απλανές και µε µια αδιόρατη µελαγχολία στα µάτια, ο Αµπι µίλησε για την επιστροφή του και την περιπέτεια της υγείας του που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου όταν αποκαλύφθηκε ότι έχει όγκο στο ήπαρ. «Είναι πολύ σηµαντική ηµέρα για µένα, δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ. Πέρασα δύσκολες εβδοµάδες µετά την επέµβαση αλλά αυτές είναι καταστάσεις που συµβαίνουν στη ζωή».

Μετά την επέµβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 17 Μαρτίου σε νοσοκοµείο της Βαρκελώνης, ο Αµπιντάλ δεν γνώριζε αν θα επέστρεφε στην ενεργό δράση, τουλάχιστον τη φετινή σεζόν. Ο δρόµος για την επιστροφή του δεν ήταν στρωµένος µε ροδοπέταλα και χρειάστηκε και ψυχολογική στήριξη. «∆εν ξέρω αν θεωρείται µικρός ο χρόνος της επιστροφής µου, αλλά το πιο σηµαντικό είναι πως µου είχε γίνει εµµονή να παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Είναι σηµαντικό, όπως λέω πάντα, να παλεύεις σκληρά. Με βοήθησε όµως πολύ η στήριξη του κόσµου και τα µηνύµατά του. Μπορώ να αισθανθώ την αγάπη του κόσµου και θα δώσω τον καλύτερό µου εαυτό στον αγωνιστικό χώρο για να τους την ανταποδώσω».

Βεβαίως, ο γάλλος αµυντικός έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα δώσει το «παρών» και στον τελικό του Τσάµπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου στο Γουέµπλεϊ: «Ελπίζω να είµαι έτοιµος για τον τελικό. Θυµάµαι πώς κατάφερε η Μπαρτσελόνα να νικήσει στο Γουέµπλεϊ το 1992 και θα ήθελα να το κάνω κι εγώ. Ας δούµε αν µπορέσουµε να κλείσουµε τον κύκλο», κατέληξε.

Ηταν κάτι παραπάνω από εµφανές πως ο Αµπιντάλ δεν ήταν έτοιµος να αγωνιστεί εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δικαιολόγησε την απόφασή του να τον συµπεριλάβει στην αποστολή της Μπαρτσελόνα λέγοντας πως τον χρειαζόταν για τις ψηλές µπαλιές της Ρεάλ.

Οσοι γνωρίζουν όµως τον Πεπ είναι πεισµένοι πως η κίνηση του προπονητή των Μπλαουγκράνα είχε σκοπό να τονώσει ψυχολογικά τους παίκτες του, δείχνοντας τη δύναµη της θέλησης του Αµπιντάλ. «Ο Αµπιντάλ είναι πολύ δυνατός. Είχε έναν όγκο σε ευαίσθητη περιοχή και του αφαιρέθηκε µέρος του ήπατος. Πριν πάρουµε οποιαδήποτε απόφαση συζητήσαµε µαζί του και µε τους γιατρούς οι οποίοι επέτρεψαν να αγωνιστεί για 10-20 λεπτά», εξήγησε ο Γκουαρντιόλα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4629454

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου