Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ζητούν να αναβληθεί η ψηφοφορία για την προεδρία στη FIFA οι Αγγλοι

Έντονες πιέσεις, προκειμένου να αναβληθεί η αυριανή ψηφοφορία για την ανάδειξη προεδρείου στη FIFA ασκεί η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Μοναδικός υποψήφιος για την ανώτερη θέση στην παγκόσμια ομοσπονδία είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος της, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος όμως βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων δωροδοκίας, που αφορούν τόσο τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, όσο και εκείνη του περασμένου Δεκεμβρίου για τις αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022.
Ο μόνος αντίπαλος του Ελβετού παράγοντα στην ψηφοφορία, ο εκ του Κατάρ πρόεδρος της ασιατικής ομοσπονδίας, Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ, ανακοίνωσε μόλις την περασμένη Κυριακή την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, καθώς βρέθηκε και αυτός αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροδοκία.
Ο Μπιν Χαμάμ μαζί με τον αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, τέθηκαν υπό έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας και κινδυνεύουν με οριστική διαγραφή από τους κόλπους της FIFA. Αντιθέτως, ο Μπλάτερ απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν.
Παρόλα αυτά, μια νέα εξέλιξη τη Δευτέρα έμελλε να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων. Ο Γουόρνερ έδωσε email στη δημοσιότητα, που του είχε στείλει ο γενικός γραμματέας της FIFA και δεξί χέρι του Μπλάτερ, Ζερόμ Μπλάτερ, στο οποίο σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Μπιν Χαμάμ για την προεδρία, του έλεγε ότι το Κατάρα «αγόρασε» το δικαίωμα να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022.
Οι Αγγλοι, λοιπόν, πιέζουν τώρα να αναβληθεί η ψηφοφορία, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να μπλοκάρουν την επανεκλογή Μπλάτερ, θεωρώντας ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι δεν πήραν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.
Ο αγγλικός Τύπος, που πρωτοστατεί σε αυτές τις αποκαλύψεις, ισχυρίζεται ότι και η Ρωσία και το Κατάρ δωροδόκησαν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για να κερδίσουν τις ψήφους τους.
Στο πλευρό των Αγγλων έχουν βρεθεί και άλλες ομοσπονδίες και το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ψηφοφορία είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1983807

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου